Gasca selecta a Cetatenilor chitaristi din Grozavesti

gasca-chitara-grozavesti

Grupul se numeste oficial sau neoficial “Gasca Chitara Grozavesti”, dar am simtit nevoia sa adaug cuvantul cetateni. Cetatean, cum zice cetateanul nostru no. 1, e un fel de putred pentru Macanache- daca stii la ce ma refer, este o persoana valabila, eligibila. E ok. E misto. E decenta. Cam asa e si grupul acesta de chitara. Plin de cetateni. Te-ai prins, nu?

Hai sa-ti povestesc putin. Noi ne strangem (aproape) in fiecare seara la fantanita din Grozavesti si cantam. Asta e tot, la asta se rezuma grupul si articolul. O zi buna! Pa! Glumesc.

Este mult mai mult de atat. Ai sa vezi.

Hai sa-ti povestesc cum s-a format.

Istoria grupului “Gasca chitara Grozavesti”.

Intr-o nu stiu care seara erau niste cetateni in Grozavesti care se adunasera la ziua cuiva. Au vorbit, s-au distrat, cineva s-a oferit sa aduca o chitara. Oamenii au cantat, le-a placut ce au cantat asa ca s-au hotarat sa mai cante impreuna. Si s-au tot intalnit. Au fost vreo 4-5 membri cetateni fondatori, azi numarul de cetateni ai grupului se aproprie de numarul de voturi luate de Iohannis la alegeri in Sibiu. Ceea ce este de retinut din aceasta prima intalnire a cetatenilor grupului, nimeni nu mai stie a cui era ziua atunci. Este un mister mai mare decat disparitia Elodiei. Pm daca aflati.

Apoi, cum iti ziceam, au tot cantat, ba la fantatita din Grozavesti, ba pe iarba in Grozavesti si s-au gandit intr-o zi sa se duca la mare. Era 1 mai. Vama Veche, frig rau. Si s-au pus pe nisip sa cante. Erau mai putin de 10 la inceput. Incep oamenii sa se stranga, vine Tvr sa ne filmeze, vine Antena 1, pe Rtv si Antena 3 nu i-am lasat sa ne filmeze ca nu ne place ce publica ei. Dar mai important decat aparitiile TV este ca in seara aia s-au strans vreo 400-500 persoane concomitent, care cantau impreuna cu noi melodiile folk. Au fost mai multi oameni la concertul nostru de pe plaja, decat au fost la toate concertele de 1 mai din Vama.

Cine face parte din Gasca Chitara Grozavesti

Pot spune cu mana pe inima ca sunt oameni inteligenti, care au multe hobby-uri si se implica in cariera, fiind studenti la mai toate facultatile din Universitate. Am mai si vorbit, discutat, facut alte activitati impreuna, nu putem canta intr-una ca am ragusi (ceea ce se intampla destul de des oricum). Nu am reusit sa va cunosc pe toti. Dar, asta e impresia pe care mi-au lasat-o oamenii de aici. Daca pana acum, de abia asteptam sa ma mut din “Hotel Grozavesti” (un cover al cover-ului Hotel Cismigiu pe care il cantam noi) pentru ca mi s-au parut conditiile mizerabile, acum as ramane fix pentru oamenii pe care i-am intalnit in grupul asta. Si nu sunt singurul, avem oamenii care dau la master sau doctorat ca sa ramana in camin :))

Controverse

Continuand cu povestea de dupa Vama.

Se intorc oamenii acasa, mai o fantatita, mai o iarba (de stat pe ea si cantat). Si incep sa apara problemele. Unii din studentii din Grozavesti, aia care se culca la 10, si invata 25/24h de ore pe zi, ori aia, ori manelistii prosti, se gandesc sa ne faca reclamatie ca de ce cantam. Dar, il avem pe “liderul nostru spiritual” care dezamorseaza situatia luandu-se in gura cu politistii, pretinzand ca stie el mai bine legea 61/2017 (care se refera la producerea de zgomot in locuri publice) :)). Nu a patit nimeni nimic in seara aia, doar a trebuit sa ne oprim din cantat. De atunci, politia a continuat sa tot vina cel putin saptamnal sa ne strice show-ul.

Ce crede lumea din Grozvesti despre noi?

Fie ne urasti, fie ne iubesti. E, mai exista si cale de mijloc.

Consider ca studentii din Grozavesti fie agreaza muzica folk si rock si se alatura grupului la un moment dat, fie sunt indiferenti, fie urasc din tot sufletul ce canta oamenii acestia (fie fac reclamatie, fie suporta in surdina). Don’t be hater, be a cetatean macar.

Marele eveniment “Flori de Mai”

Pe data de 17 mai, cetatenii din Gasca Chitara Grozavesti s-au hotarat sa organizeze un eveniment ca de sfarsit de scoala, pana sa inceapa sesiunea. Bine-inteles, tot concert folk-rock, multi oameni cu chitarile de data asta. Foarte bine planificat, promovat si organizat. Ne-am strans iara vreo 400-500 de persoane, a venit Pro-tv-ul sa ne filmeze. Si a fost totul frumos si sper sa se mai repete. Pana atunci, grupul Gasca Chitara Grozavesti se afla tot la fantanita sau pe iarba in Grozavesti cantand (Aproape de voi) in fiecare seara.

Articol scris de:

Alex “Freestylo” Combei

 

 

Facebook Comments Box

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *