De ce sa citesti dezvoltare personala?

Chiar daca a devenit un termen cliseic, cel de dezvoltare personala, consider ca cititul de carti si articole de dezvoltare personala te face sa ai o viata mai buna si mai de succes.

Majoritatea oamenilor bogati citesc carti de dezvoltare personala sau in relatie cu domeniul businessului, in schimb cei saraci tind sa citeasca carti pentru distractie.

Cifrele pe o analiza din SUA arata ca 11% din oameni bogati citesc carti de dezvoltare personala comparativ cu 79% din oameni saraci sau cu venituri medii.

85% din oamenii bogati citesc cel putin 2 carti pe luna fie ele educationale , cu privire la cariera sau de dezvoltare personala, comparativ cu 15% din oamenii saraci.

95% din oameni bogati citesc bloguri si ziare comparativ cu 11% din oamenii saraci.

Studiul este facut pe SUA unde o persoana saraca are venituri pana in 50.000$ pe an.

Comparat cu Romania, probabil o persoana saraca ar fi considerata o persoana ce nu castiga mai mult de 10.000$ pe an. Iar, acesti 10.000$ pe an ar fi echivalentul dublu al salariul mediu pe luna la romani.

Cu alte cuvinte, chiar si cei mai de succes angajati romani sunt saraci.

De aceea, eu cred ca exista 2 posibilitati, daca nu lucrezi in IT sau ai parinti barosani care sa te poata sprijini toata viata. Fie pleci din tara, fie ramai in Romania, citesti, te informezi foarte mult, faci ceea ce te pasioneaza si iti faci o afacere din asta.

Nu e o cale usoara, dar eu cred ca e cam singura cale prin care poti sa atingi succesul in Romania.

De ce pledez pentru cititul de carti si articole de dezvoltare personala?

Eu fac asta de vreo 6-7 ani de zile si pot spune ca sunt foarte multumit si ca de atunci viata mea s-a schimbat foarte mult in bine. Intr-adevar, si varsta a contat foarte mult intrucat am inceput sa citesc dezvoltare personala pe la 16-17 ani si de atunci s-au schimbat multe intrucat am avut si multe experiente.

Ce am invatat de atunci?

Mai multe domenii m-au interesata precum constientizarea sinelui si de ce facem anumite alegeri in viata, interactiunea sociala. Mi-am gasit mentori, atat romani cat si straini in domeniul dezvoltarii personale. Dupa mult citit, am inceput sa iau si decizii in viata reala, astfel am urmat facultatea de Psihologie, am creat acest blog, am trait nenumarate experiente, am inceput sa invat marketing online, mi-am imbunatatit major experientele de scriere si multe altele.

Citind povesti de succes ale oamenilor din industria dezvoltarii personale, cat si multe autobiografii, mi-am conturat asteptari mari de la mine si vreau sa-mi dedic viata urmarind aceste asteptari.

Oamenii au doua moduri de a  acumula informatie, prin experienta proprie sau invatand din experienta altora.

De la orice om, avem ceva de invatat, insa consider ca de la oameni de succes avem de invatat cele mai multe, iar acesti oameni de succes ii putem gasi in industria dezvoltare personale.

Exista potential enorm in ziua de azi, mai ales pentru generatia tanara din Romania sa traiasca vieti fascinante, in acelasi timp exista si multa presiune pe generatiile tinere, tocmai de aceea fiecare dintre noi trebuie sa faca orice ii sta in putinta pentru a ajunge sa duca o viata de succes.

Daca ai avea ocazia sa-ti traiesti viata asta fix cum vrei tu, atunci ce ai alege sa faci?

Traim intr-o era in care este posibil sa facem ce vrei noi cu multa munca si alegeri grele, dar important ca este posibil.

Pe langa asta, nevoia autoactualizarii, aceea de ati atinge potentialul ca fiinta umana cum o descriau psihologii Rogers sau Maslow aduce multa satisfactie in viata.

De aceea, eu te intreb, atat timp cat exista posibilitatea sa duci o viata cum vrei tu, esti in stare sa faci orice pentru ati urmari propriile visuri, chiar daca par nebunesti si improbabile?

Daca imi spui: “Hmm, nu sunt sigur” si dupa mai vin toti oamenii din societate sa-ti spuna ca  ceea ce vrei tu e nebunesc si cretin, atunci ai toate sansele sa duci o viata mediocra.

Dar, citind carti de dezvoltare personala si povesti de succes, atunci visurile tale nu o sa ti se mai para atat de nebunesti pentru ca deja exista oameni care au reusit sa obtina succesul si mai mult de atat sunt dispusi sa te faca si pe tine sa fii o persoana de succes.

Cititul=informatie=putere

Spor la citit,

Alex Combei

Facebook Comments Box

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *