Cum sa scapi de starea de amorteala prin neuroplasticitate

Sa presupun situatia, de altfel nu foarte comuna in care te loveste un marfar CFR in cap si ajungi sa fii prins intr-o perioada a vietii in care esti demotivat, lipsit de speranta, nu mai vezi lumina de la capatul tunelului, ai intrat intr-o rutina sumbra ce nu-ti aduce nici un fel de satisfactii, viata ta nu pare ca mai are nici-un sens si treci ca robotul prin viata fara sa te intereseze de mai nimic.

Ce faci?

Te complaci in situatia in care esti, intri in depresie si astepti ca prin miracol sa se intample ceva.

Ei bine, e si asta o idee, insa daca ar fi fosta o idee viabila cel putin pentru mine, nu as mai fi scris deloc pe acest blog pentru ca as fi fost mort demult, macar spiriual vorbind.

Cum faci sa iesi din starea de amorteala, letargie in care esti?

Prin cei 12 ani de scoala la care se adauga optional anii de facultate sau ce alte studii facem fiecare. Mai concret prin exercitiu si invatare. Inveti sa ai obiceiuri bune care te satisfac, care iti umplu mintea si corpul de pasiune si entuziasm, care te fac sa te simti viu si vibrand de energie impreuna cu universul.

La inceput, amortit fiind nu o sa ai mare trac, motivatie sa-ti schimbi situatia, insa aici intervine un fenomen psihologic interesant si anume neuroplasticitatea. Cu cat exersezi mai mult si dezvolti obiceiuri intr-o anumita directie cu atat creierul tau se va acomoda mai mult cu noul tu stil de viata.

Neuroplasticitatea este capacitatea creierului de a forma noi legaturi neuronale ce duc la comportamente sustinute ca urmare a parcurgerii etapelor de invatare si experimentare de noi obiceiuri.

Asa ca pentru o resetare a vietii tale si a creierului ai nevoie de noi obiceiuri constante care sa te duca spre o directie dorita de tine si sa te faca sa duci o viata extraordinara. Nu uita acest sfat! Nu te multumi niciodata cu putin.

Cu drag,

Alex Combei

Facebook Comments Box

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *