Cine e seful care iti controleaza destinul

Incep acest articol prin ati spune ca seful e un cuvant generic. Iar, destinul, ei, bine este vorba despre viata ta.

Si sunt 2 ipoteze ca destinul nostru este controlat de altii, a doua ca e controlat de noi.

Ipoteza 1. Sustine ca destinul nostru e controlat de altii. Cu alte cuvinte nu avem nici un control asupra vietii noastre. In termeni psihologici, locusul de control sau cine credem noi ca ne controleaza viata este exterior, credem ca noi nu putem sa controlam ce se intampla in viata noastra.

Ipoteza 2. Sustine ca destinul nostru e controlat de noi. Seful vietii noastre suntem chiar noi. Tu, eu pentru fiecare din vietile noastre. De cand ne dobandim constiinta, circa din adolescenta, de atunci devenim constienti de viata noastra si ca ne putem modifica destinul.

Sunt un mare adept al celei dea 2-a teorii. Ca noi ne facem singuri destinul. Asta inseamna indiferent de mediul in care ne-am nascut, unde am trait, ce educatie am avut, noi decidem de fiecare data cum o sa arate viata noastra. In fiecare zi facem alegeri, iar peste ani alegerile pe care le facem zilnic o sa conteze.

Doua elemente sunt vitale: cunoasterea si experienta

Cunoasterea

Cunoasterea este reprezentata de cat de multe cunostinte avem noi despre viata. Cat de multe lucruri am invatat si cat de mult ne-am educat. Cu cat cunoastem mai multe cu atat vom stii sa intelegem mai bine viata si odata ce intelegem viata mai bine, putem lua deciziile potrivite. Asa ca e foarte important sa citim si sa incercam sa intelegem mecanisemele vietii. In opinia mea, sistemul de invatamant nu este suficient pentru a dobandi cunostintele necesare care te pregatesc pentru viata.

In scoala, ti se exerseaza memoria. Dar, nu te invata nimeni sa devii o persoana de succes.

In opinia mea, ce ar trebui predat sau macar dezbatut in liceu, ar fi materiile ce au legaturat cu lucrurile cele mai importante in viata. Materii despre bani si economie, despre relatii si comunicare, despre sanatate, alimentatie si sport, despre motivatie, ambitie si succes.

Din pacate sau din fericire, acum ne putem educa singuri de pe internet totul fiind la un click distanta. Astfel ca putem dobandi cunostinte mult mai usor decat era in trecut.

Experienta

Daca citesti si te informezi foarte mult despre un lucru, asta nu inseamna ca o sa-l stapanesti, inseamna doar ca o sa-l intelegi. Gandeste-te cand ai invatat pentru prima oara sa scrii, ai vazut pentru prima oara literele, dar fara sa stai sa le practici ore, zile, luni, poate chiar ani fiecare litera nu ai reusit sa inveti sa scrii.

Boomul tehnologic a influentat viata intrucat acum lumea se asteapta sa primeasca orice fara sa munceasca prea mult. Dar, legile naturii nu s-a schimbat si in continuarea e nevoie sa muncim si sa experimentam pentru a ni se putea implementa obiceiuri in cap.

Sunt 2 componente, creierul rational care ne influenteaza partea teoretica ce tine de cunoastere, invatat, memorie, limbaj si creierul emotional de mamifer care influenteaza emotiile si obiceiurile. De aceea, fara sa experimentam si sa practicam un lucru anume nu putem sa ni-l incorporam si e in zadar sa intelegi un lucru si sa-l cunosti la nivel teoretic daca nu poti sa-l pui in aplicare.

Asa, ca daca vrei sa-ti iei destinul in propria mana, citeste cat mai mult, cauta sa cunosti si experimenteaza pe masura.

Eu am fost Alex Combei.

P.S. Gandeste-te la viata ca la unui Ninja, ai nevoie sa si inveti tehnicile teoretic pentru a putea face anumite vraji, dar trebuie sa si le practici de foarte multe ori pentru a putea sa le folosesti la capacitatea lor maxima.

Facebook Comments Box

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *