Cea mai bună tehnică de seducție

large

Când eram mai tânăr, prin adolescență aveam sănătosul obicei de a mă îndrăgosti de diverse fete.

Ce însemna pentru mine să mă îndrăgostesc?

Păi, deobicei stăteam singur în cameră, pe acasă, nu aveam prea multe de făcut și îmi lăsam mintea să vagabondeze. Și îmi făceam scenarii, fie romantice, fie erotice.

Îmi imaginam cum ar fi dacă s-ar întâmpla toate lucrurile din mintea mea în realitate. Și aveam zile, săpămâni, luni, în care avem stări din astea de reverie. Îmi produceau sentimente de extaz, doar gândindu-mă la respectivele situații.

Ce făceam în realitate?

Păi, deobicei când eram prin preajma fetei pe care o iubeam, aveam o atitudine de teamă. Teamă de a îmi arăta sentimentele. Pentru că nu știam de unde să încep. Deobicei eram prieteni, câteodată eram cunoștințe, dar mie îmi plăcea felul în care credeam că fata respectivă mă face să mă simt.

Voiam să fie a mea. Dar nu făceam nimic ca să o fac a mea. În cel mai bun caz, din senin, mă trezeam cu un discurs comparabil cu unul din filmele romantice, în care îi spuneam cât de mult o iubesc eu și cum ea mă face să mă simt. Bine-înțeles, o făceam în cel mai nepotrivit moment, într-un mod stângaci și plin de dramă și emoții nejustificate pentru ea.

După ani de zile de introspecție, am realizat că tot ce voiam era să mă exprim. Să mă exprim așa cum sunt eu. Pentru că obișnuiam să am multe secrete și lucruri care le țineam doar pentru mine. Le ascundeam de ceilalți. Dar asta e altă poveste.

Revenind. Mă îndrăgosteam de fete pe ascuns, rezultatele erau 0. Așa că la un moment dat am dat de diverse comunități de seducție autohtone și internaționale.

Acești autori de dezvoltare personală care aveau principalul subiect sexul, autointitulați Pick-up artists, cu diverse nume de cod care de care mai fantasmagorice, te învățau ce știau ei mai bine despre seducție și cum să cucerești o femeie.

Începând să citesc aceste relatări parcă o fărâmă de speranță s-a sădit în mine. Știam că dacă aplic aceste tehnici, voi putea deveni și eu un pick-up artist și să am succes cu femeile.

Tehnicile, prin traducere includeau să fii arogant și amuzant, misterios, să nu dai impresia că ai vreo urmă de sentiment față de persoana iubită, să te comporți ca un băiat rău. Să încerci să faci femeia să se simtă inconfortabil, astfel încât tu să pari în control.

Nu o să etalez acum toate aceste tehnici pe care le-am citit. Multe dintre ele dacă nu toate sunt niște idioțenii.

Dacă pot să rezum acum aceste tehnici de seducție. Se referă la următorul lucru. Să încerci să agăți cât mai multe fete pentru că seducția e jocul numerelor. Normal, dacă încerci să agăți 100 de fete, tot o să se găsească 1 sau câteva care să te placă pe tine, indiferent de ce tehnică folosești.

Am citit mult, am aplicat ceva pe aici pe acolo rezultatele mele s-au îmbunătățit considerabil, am avut multe aventuri, ceva relații de scurtă durată, unele mai lungi.

Dar parcă ceva mă nemulțumea, în continuare fata/fetele pe care le iubeam eu cel mai mult, nu îmi reciprocitau sentimentele. Și eram dispus să mă schimb. Să fac o grămăda de schimbări în legătură cu propria mea persoană doar ca să pot demonstra că merit să fiu iubit de acele fete.

După multe dezamăgiri. Atât în relații, cât și în legătură cu fanteziile mele care nu deveneau realitate. Am început să-mi pun alte întrebări.

Oare ideea de la care pornesc e una okay?

Oare trebuie să-mi modific întreagă personalitate, valorile mele ca să-i fiu cuiva pe plac?

Încet-încet, am început să înțeleg. Obișnuiam să fiu o persoană cu încredere scăzută în mine, care considera că ceva în viața lui lipsește. Și mă agățam de această idee. Această idee de iubire metamorfozată și amplificată. Credeam că acea fata sau acea persoană este răspunsul la toate problemele mele. Și dacă o să avem o relație, totul se va schimba pentru mine.

De unde provine această idee despre iubire. Iubirea schimba totul?

Păi să vedem avem întâi filmele de la Hollywood, cărțile romantice în care ne sunt relatate diverse întâmplări dramatice. Și toate obstacolele prin care două persoane trebuie să treacă astfel încât să atingă iubirea supremă. Întotdeauna aceste filme se termină cu final fericit.

Ce învățăm de aici, că iubirea e intensă, dramatică, dar la final merită să faci toate aceste sacrificii pentru că în final întotdeauna o să existe un final fericit.

Ce frumos sună, nu?

Repet, dacă crezi că această forță mistică a iubirii o să vină și o să-ți rezolve ție toate problemele, atunci clar ești pe drumul greșit.

Eu căutam cu disperare o viață mai bună. Și mă agățam inconștient de ideea că dacă o să o am pe fata care îmi place enorm de mult în viața mea, totul se va schimba radical. O să fie numai curcubeie și unicorni. Clar plecam de la premisa, că eu sunt nefericit, că eu sunt un ratat pentru că nu sunt în stare să o fac pe fata/fetele care îmi plac mie să mă iubească. Dar uitam un aspect.

Probabil cel mai important aspect.

Așa că avem în sfârșit și răspunsul la titlul articolului.

Cea mai bună, cu eficiență maximă, tehnică de seducție ever este să…

Te iubești pe tine. Să te iubești pe tine suficient, astfel încât să nu ai nevoie să crezi în fantasme, miracole, de persoane care o să vină din ceruri cu puteri mistice și care o să-ți schimbe viața.

Dacă tu, nu te iubești pe tine și ajungi să idolatrizezi o femeie care crezi că este răspunsul, atunci se vor întâmpla 2 lucruri.

Fie o să te refuze din start. Chiar dacă nu o să fie un refuz dur, soluția la toate problemele tale nu e dispusă să-ți ofere ajutorul, iar în situația respectivă, ajungi să te simți depresiv, fără chef de viață, neajutorat.

Să luăm atunci cealaltă situație. Femeia pe care o iubești, după multe încercări și insistențe de ale tale, acceptă mai mult cu sila să facă parte din viața ta.

Te simți exaltat, extraordinar la început, te simți cel mai puternic om din univers, asta până să treacă ceva timp. Și dacă încă, nu te-a părăsit până atunci, o să-ți dai seama că acea ființă pe care o idolatrizezi tu la maxim, e doar o ființă ca oricare alta, care nu reprezință răspunsul la problemele tale. Că deși ai avut niște stări extraordinare pe moment, nu ai progresat deloc în direcția dorită, iar astfel dacă ea o să se despartă de tine, universul tău se va dărâma.

De ce?

Pentru că îi dai putere unei persoane să se ocupe de viața ta.

Așa că dacă vrei o relație de succes.

Iubește-te mai întâi pe tine. Acceptă-te așa cum ești.  Acceptă și pe iubita/iubitul tău așa cum este fără să-i creezi caracteristici fantazmagorice și ireale. Și promit că e mai bine așa, decât să crezi în toate prostiile și balivernele care ne sunt îndoctrinate despre cum ar trebui să decurgă lucrurile în relații de către societate.

Succes!

Cu drag și iubire,

Alex Combei

 

 

 

 

Facebook Comments Box

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *